איך לבחור שרת אחסון ושטח אחסון לאתר האינטרנט שלי WordPress

שטח אחסון ותעבורה חודשית

אז מה הם שירותי אחסון אתר אינטרנט ולמה אני צריך כאלה?

אחרי שבניתם או בנו עבורכם אתר אינטרנט חדש, אנו רוצים לאפשר לגולשים ובעיקר ללקוחות הפוטנציאלים שלנו לגשת אליו. לאתר האינטרנט שלכם ישנם מס' רב של תיקיות וקבצים (קובצי קוד, תמונות ומסדי נתונים) אותם צריך לאחסן.
ברמת העיקרון ובאופן תאורתי, ניתן לאחסן את כלל הקבצים על המחשב שלכם, אך במקרה כזה, אף אחד לא יוכל לגשת לקבצים מלבדכם ובוודאי שהאתר שלכם לא יופיע בתוצאות החיפוש במנועי החיפוש. לכן, אנו מאחסנים את הקבצים בשרת אחסון ייעודי על בסיס "שירותי ענן". המשמעות היא, שבעזרת הזנת כתובת ייעודית, שם מתחם ("דומיין"), כל גולש יוכל לשרת האחסון שלכם – לקבצים – לאתר שלכם.

מה צריך לדעת בעת בחירת חברת אחסון עבור אתר האינטרנט שלי?

בחירת חברת האחסון הינה שלב משמעותי ביותר בתהליך הקמת אתר חדש לעסק. גם אם בניתם אתר מתקדם, מעוצב ועם חווית משתמש קולעת, עם בחירת שירותי אחסון שאינם מתאימים, יכולה כל העבודה לרדת לטמיון. הפחד הגדול בבחירת שירותי אחסון שאינם מתאימים היא איטיות גדולה בטעינת העמודים, תקלות מתפרצות עקב עומסים ואף נפילת האתר. הפחדים האלו עלולים להפוך לסיוטים ממשיים כשלא התייחסנו לאחד מהדברים הבאים:

נפח אחסון
נפח אחסון אתר האינטרנט שלכם צריך להתאים לגודלי הקבצים שמאוחסנים בו וכמובן עם מקום מספק להעלאת תוכן חדש. יש לזכור שאם לא מדובר באתר אינטרנט תדמיתי, אלא אתר דינמי שמרבה לעדכן תוכן ותמונות, גודל האתר אינו סופי ויגדל עם הפעילות.
במקרה הזה, יש לסמוך על חברת האחסון שתתריע לנו טרם הגעתנו לנפח האחסון המקסימאלי ותציע לנו לשדרג את נפח האחסון.
טיפ – באפשרותכם כמנהלי אתר, והגורם שמעלה את התוכן החדש, לצמצם בנפח האחסון על ידי העלאת תמונות בגדלים מתאימים – תמונות שמיועדות לתצוגת מחשב, לא צריכות להיות גדולות מ-px1920 לרוחב, כמו כן, תמונות שמיועדות לתצוגת הנייד, לא צריכות להיות גדולות מ-px500 לרוחב. ברוב מסכי המחשב, תמונה הגדולה מ-px1920 לא תקבל משמעות ותוצג ברזולוציה המקסימאלית של המסך. כמובן הטיפ מתייחסת לממוצע הגולשים הנוכחי לשנת 2019, בו מרבית הגולשים אינם משתמשים במסכי 4k ואין באפשרותם להציג על המסך תמונה הגדולה מ-px1920 לרוחב.

תעבורה חודשית
נתון זה הינו בעל חשיבות גבוהה ומתייחס לכמות הנתונים שניתן להוריד מהשרת במהלך חודש אחד. למעשה, בכל פעם שנכנס גולש לאתר האינטרנט שלכם, זה מוריד קבצים אליו למחשב/מכשיר. לדוגמה – תמונת הלוגו שלכם, מאוחסנת על השרת, ותוצג אל הגולש במכשיר הנייד שלו עם טעינת האתר. תמונה זו יורדת מהשרת אליו למכשיר (כמובן שאינה נשמרת, אלא יורדת מהשרת לתצוגה בלבד). משאב הורדת הנתונים אלה מחושב ב-GB, וכמות הנתונים שיורדים מהשרת במהלך החודש נקראת "תעבורה חודשית". אז אין אנחנו יודעים כמה GB של תעבורה חודשית אנו צריכים? לצערנו, אין דרך מדויקת לאמוד זאת מראש. זאת בגלל שהנתון אינו מתייחס למס' הגולשים שנכנסו לאתר, אלא למס' פעולות ההורדה שבוצעו בו (כשלמעשה גם 100 גולשים יכולים לייצר תעבורה גבוהה מעצם גלישה מרובה והורדת נתונים רבים). עם זאת אנו יכולים להסתכל על נתוני אתרים דומים ולקבל את עצתו של גורם מקצועי בתחום. גם אחרי קבלת ההחלטה על נפח התעבורה החודשית הרצויה ורכישת חבילה מתאימה, תהיה לנו האפשרות לשדרג או לשנמך את החבילה בהתאם לנתוני תעבורה בזמן אמת.

מיקום שרת האחסון
ישנה משמעות רבה למיקום הפיסי (גיאוגרפי) של שרת האחסון בו נאחסן את הקבצים שלנו. כפי שהסברנו בסעיף הקודם המתייחס לתעבודה החודשית, הגולש מוריד תוכן למחשב/מכשיר שלו במהלך הגלישה. במידה ושרת האחסון "רחוק" ממנו באופן יחסי, הורדת הנתונים תימשך זמן רב יותר ולמעשה תגדיל את זמן הטעינה. לדוגמה – אם אנו מקימים אתר מסחר למכירת מוצרים אונליין, כשהמוצרים מופנים לקהל ישראלי, אחסון על שרתים בארה"ב או סין יהיו פחות מתאימים משרתים הממוקמים באירופה וכמובן בישראל. אנו צריכים לבחור את מיקום השרתים שלנו לפי מיקום הגולשים הפוטנציאלים שלנו בלבד, ולא לפי מיקום העסק, מיקום חברת הפיתוח שבנתה לנו את האתר או כל נתון אחר.
עם זאת, אנו יודעים שישנם אתרים רבים הפונים לגולשים באזורים גיאוגרפיים רחוקים זה מזה. אז למעט פתרונות של הפרדת אתרים ויצירת אתרים מקבילים, ישנו שירות ייעודי הנקרא – CDN, שמטרתו לגשר על הפער או המרחק בין השרת לגולש. למעשה, שירותי ה-CDN מאפשרים לחברת האחסון לאחסן את נתוני האתר שלכם "בנקודות נוספות" הפזורות ברחבי העולם. הנקודות הינן שרתים נוספים שמושכים נתונים משרת האם אחת לתקופה. לדוגמה – אם השרת שלנו ממוקם בלונדון (כי שם נמצאים מרבית הגולשים הפוטנציאלים שלנו), ואנו משתמשים בשירותי CDN טובים עם נקודה בישראל, הגולש הישראלי יוכל למשוך נתונים מהנקודה שבישראל ויקבל הרגשה של שרת מקומי.

אפליקציות, גיבויים ושירותים נוספים
מלבד הנתונים הבסיסיים שפירטנו עליהם מעלה, ישנם שירותים נוספים וחשובים לא פחות, שישפיעו על יכולות השרת שלכם, אפשרויות התמיכה של מפתח האתר שלכם והכי חשוב – להחזיר את האתר למצבו הקודם בעת תקלה. בסעיף זה נתייחס לכמה נתונים מקצועיים שלא בטוח יהיו מובנים לאנשים שלא מהתחום. אל תבהלו! אתם יכולים להמשיך לסעיף הבא.
אחד הדברים החשובים לצוות פיתוח הינו ממשק משתמש נוח לשרת האחסון ולקבצים. ישנן חברות אחסון רבות שאינן מציעות שירותי c-Panel או ממשק משתמש כלל. חשוב לבחור חברה שמציעה גישה נוחה לקבצים ולא מאלצת אותנו לעבוד ישירות מול השרת.
כמו כן, ישנם שירותי נוספים בתחום האבטחה ושיפור המהירות שיש לבדוק האם מוצעים. ישנם עסקים רבים שמציגים נתונים רגישים, או מהווים יעד לפריצות מעצם היותם מתעסקים בתחום מסוים. חשוב לבדוק שלחברת האחסון ישנן פתרונות למקרים אלו ותוספים שניתן להתקין על השרת/אתר בעת הצורך. כמובן ששירותים אלו עשויים להיות בתשלום נוסף.

גיבויים
מטבע האדם, גם המקצועי ביותר, מבצע לפעמים טעויות. אם העלינו כמות תוכן גדולה באופן אוטומטי שקשה לנו למחוק, מחקנו לצמיתות תוכן חשוב בשוגג או כל פעולה שהיינו מעוניינים לעשות אחריה Ctrl-Z – ניתן יהיה לעשות זאת אם קיים גיבוי לאתר שלכם. שירותי גיבוי הם קריטים לא רק בעת ביצוע טעויות, אלא גם אם נעשה פעולות בזדון באתרכם או כל סיבה אחרת. כמו כן, אנו יודעים שאתרי WordPress, הערכה והתוספים מוציאים עדכונים אחת לתקופה ומתעדכנים בהתאמה האחד לשני. לפעמים תוסף שעודכן לגרסה לא מתאימה או לחילופין עדכון WordPress שאינו מתאים לתוספים חשובים שפועלים באתר שלנו, עשויים "להפיל" לנו את האתר. לכן חשוב שתהיה בידנו האפשרות לבצע שחזור וכמובן שיהיו כמה שיותר גיבויים עדכניים לשחזור הרלוונטי ביותר. הגיבוי המומלץ ביותר הינו גיבוי אחד כל 24 שעות. את הגיבויים יש לשמור לטווח זמן סביר, המומלץ הינו 30 יום. כמובן שיש לקחת בחשבון שגיבויים אלו מאוחסנים על גבי השרת שלנו, ולכן יש להיערך בהתאם מבחינת נפח האחסון.

אז איך אתם מסכמים לי את הדברים ומה עלי לעשות עכשיו?

אנחנו יודעים שלא כולם יכולים או מעוניינים להיכנס לעומק הנתונים ולבחור את חברת האחסון בעצמם. לכן היינו ממליצים להשאיר את הבחירה לאלו שזה מקצועם.

אנו בסנטריסייט מספקים שירותי אחסון לכלל לקוחותינו, שכמובן מותאמים לצורכי הלקוח וכוללים את כלל התוספים הנדרשים כגון שירותי CDN, גיבוי יומי אחד ל-24 שעות וכו'.

עם זאת, אנו יודעים שלא כולם לקוחותינו ועדיין מעוניינים בהמלצה. חברת uPress נמנת בין החברות המובילות במתן שירותי אחסון בארץ ובעולם ואנו היינו נותנים את ההמלצה החמה באחסון האתר שלכם שם. לחצו על הקישור למעבר לחבילות האחסון של חברת uPress.