SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג https://sentrysite.co.il/he/main/ זה מה שאנחנו עושים, בונים אתרי תדמית, אתרי קטלוג וחנויות אונליין, מקדמים עסקים ברשת, ודואגים למיתוג העסקי מא' ועד ת'. אנו מזמינים אתכם להתרשם מפרויקטים נבחרים. Tue, 18 Feb 2020 07:57:35 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://sentrysite.co.il/wp-content/uploads/2019/12/cropped-SENTRYSITE_FAVICON_-32x32.png SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג https://sentrysite.co.il/he/main/ 32 32 דומיין, החלפה, חידוש ועלויות https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/domains-enewal-and-costs/ https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/domains-enewal-and-costs/#comments Fri, 20 Dec 2019 10:03:49 +0000 https://sentrysite.co.il/?p=3028 דומיין, החלפה, חידוש ועלויות שם מתחם או דומיין בלועזית, זו הכתובת האישית שלנו. כמו כתובת המגורים שלנו, אליה אנשים יכולים לאתר אותנו ולשלוח אלינו מידע, כך גם הדומיין מאפשר לגולשים להגיע לאתר שלנו ולשלוח אלינו מידע. מה בעצם אפשר לעשות עם דומיין? על מנת שהלקוחות שלכם יוכלו להיכנס אל האתר שלכם, עליכם לספק להם כתובת. […]

The post דומיין, החלפה, חידוש ועלויות appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>

דומיין, החלפה, חידוש ועלויות

שם מתחם או דומיין בלועזית, זו הכתובת האישית שלנו. כמו כתובת המגורים שלנו, אליה אנשים יכולים לאתר אותנו ולשלוח אלינו מידע, כך גם הדומיין מאפשר לגולשים להגיע לאתר שלנו ולשלוח אלינו מידע.

מה בעצם אפשר לעשות עם דומיין?

על מנת שהלקוחות שלכם יוכלו להיכנס אל האתר שלכם, עליכם לספק להם כתובת. הדומיין הוא רצף התווים המהווה את הכתובת שלכם, אותם יקלידו המשתמשים בשורת הכתובת שבדפדפן האינטרנט. לדוגמה – www.MyDomain.co.il
כמו כן, הדומיין משמש ליצירת "כתובת דואר אלקטרוני עסקית". לדג' info@MyDomain.co.il או support@MyDomain.co.il.

סיומות דומיין אפשריות

אחרי שבחרנו את שם הודמיין שלנו, לדג' MyDomain, אנו צריכים לבחור את הסיומת המתאימה ביותר לאופי העסק שלנו. הסיומת הפופלרית ביותר בעולם הינה .com (עבור מוסדות מסחריים בינלאומיים והסיומת הראשית של ארה"ב), ובארץ סיומת .co.il (עבור מוסדות מסחר באיזור il – ישראל).
ישנן סיומות נוספות לחברות עם ייעודים נוספים כמו – .net (עבור רשתות תקשורת), .org (עבור מוסדות ללא מטרת רווח), .gov (עבור משרדים ממשלה – Government) וכדומה.
בחירת סיומת הדומיין עשויה להשפיע על הקידום האורגני במנועי חיפוש. מטרת מנוע החיפוש הינה למצוא את ההתאמה הטובה ביותר למילת או ביטוי החיפוש. משמע, אחד הקריטריונים להתאמה טובה תהיה אתר עם סיומת מקומית. לדג', אם גולש ישראלי יחפש "עורך דין" או "גלידה", יהיה יתרון מובהק לאתרים עם סיומת .co.il מכיוון והינם מזדהים כעסק ישראלי.

אז איך אני יכול לרכוש דומיין?

כתובות דומיין הינן ייחודיות ואישיות. כלומר, על מנת שדומיין יהיה בבעלותנו קודם כל עלינו לבדוק האם הוא פנוי (לא בבעלות של מישהו אחר), ובמידה והוא פנוי, לבצע רכישה מאיגוד האינטרנט העולמי/ישראלי באמצעות רשם דומיינים. ישנן חברות רבות אשר מספקות שירותי רכישה וניהול דומיין. למעשה אנו מגישים דרכם בקשת רכישה אל איגוד האינטרנט העולמי/ישראלי (תלוי בסוג דומיין), ולאחר אישור הרכישה אנו מקבלים גישה לממשק ניהול הדומיין, דרכו נבצע את פעולות ההפניה אל האתר ותיבות הדואר האלקטרוני שלנו.

כמה עולה דומיין?

עלויות הדומיינים משתנות בהתאם לסוג הדומיין (סיומת), והעמלה שתגבה על ידי רשם הדומיינים שלכם. לרוב, עלויות דומיינים יהיו בטווח בין $3-20$/שנה. לאחר שנה, יהיה עלינו לחדש את התשלום עבור הדומיין.

רכשתי דומיין. איך אני מנהל אותו?

חברת ניהול הדומיין מספקת ממשק ניהול דומיין, באמצעותו ניתן להזין את "רשומות ההפניה".
עלינו לקבל את כתובת ה-IP  של שרת האחסון שלנו, ולהזין אותה בממשק ניהול הדומיין תחת הרשומה הרלוונטית (CNAME/A RECORD). כמו כן, על מנת ליצור כתובות דוא"ל עסקיות, עלינו להזין את כתובת ה-IP של שרת המייל שלנו תחת הרשומות המתאימות (MX).
בדרך כלל, מי שיבצע פעולות אלו הינם נותני השירות המקצועיים המספקים לכם את השירותים – כמו אנשי IT או מפתחי האתר שלכם.

ההמלצה שלנו

אנו ממליצים לחברות ישראליות לרכוש דומיין ישראלי – .co.il
כמו כן, רשם הדומיינים שאנו עובדים איתו הינה חברת Box, מציע שירות רישום וניהול דומיינים במחיר אטרקטיבי ושירות מקצועי.

The post דומיין, החלפה, חידוש ועלויות appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>
https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/domains-enewal-and-costs/feed/ 17
שיפור מהירות הגלישה באתר https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/site-browsing-speed/ https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/site-browsing-speed/#comments Fri, 20 Dec 2019 09:35:03 +0000 https://sentrysite.co.il/?p=3020 שיפור מהירות הגלישה באתר אתר האינטרנט עלה לאוויר! ההתרגשות בשיאה. הזמנתם חברים להיכנס לאתר, ופתאום אתם שמים לב שלוקח לאתר זמן רב לעלות, וגם הדפדוף בין העמודים לא קורה באופן חלק. אז מה בעצם עושים? והאם יש פיתרון בכלל?בחלק זה נפרט את הדברים שמשפיעים על מהירות האתר, ומה ביכולתכם לעשות או לדרוש ממפתח אתר שלכם […]

The post שיפור מהירות הגלישה באתר appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>

שיפור מהירות הגלישה באתר

אתר האינטרנט עלה לאוויר! ההתרגשות בשיאה. הזמנתם חברים להיכנס לאתר, ופתאום אתם שמים לב שלוקח לאתר זמן רב לעלות, וגם הדפדוף בין העמודים לא קורה באופן חלק. אז מה בעצם עושים? והאם יש פיתרון בכלל?
בחלק זה נפרט את הדברים שמשפיעים על מהירות האתר, ומה ביכולתכם לעשות או לדרוש ממפתח אתר שלכם על מנת לשפר את המהירות.

גודל ומשקל נתוני האתר

קודם כל ובניגוד לדעה הרווחת, הגורם הראשון שמשפיע על מהירות האתר הוא לא שרת האחסון. אלא האתר עצמו. כשגולש נכנס אל האתר שלנו, מהמחשב הפרטי שלו, או מהטלפון הנייד, הוא מבצע הורדת נתונים. למעשה "את האתר שלכם". הוא מוריד משרת האחסון שלכם את כל התוכן, קובצי הקוד, התמונות, קובצי הוידאו ועוד. ככל  שיהיו יותר נתונים להורדה, כך טעינת העמוד תתבצע לאט יותר.

 

אז מה בעצם אנחנו יכולים לעשות?

בעיית משקל האתר מתחילה בקוד האתר עצמו. עוד לפני שהזנו תוכן והעלינו תמונות, צריך לוודא שמפתח האתר לא משתמש בערכה "כבדה". הפיתוח הטוב ביותר על מנת לשמור על משקל אופטימלי הוא – פיתוח ייחודי ללקוח.

ביצוע אפיון מדויק של עץ המבנה והמסכים טרם תחילת עבודות הבניה, ורק לאחר מכן לכתוב את הקוד לפי הצורך. ערכות רבות מכילות עשרות קבצים וקטעי קוד מיותרים (עבורכם), שחלקם נטען בכל פעם שהגולש נכנס אל האתר שלכם. לכן, יש לוודא שהמפתח שלכם יודע מה הוא עושה ושם דגש גדול בעת בחירת הערכה או לחילופין בעת ביצוע עבודות הפיתוח.

הדבר השני הוא גודל התמונות שאנו מעלים. מנהלי אתרים רבים חושבים שככל שנעלה תמונה גדולה יותר, כך היא תראה טוב יותר באתר. כאן השגיאה המרכזית. תמונה לא צריכה להיות גדולה ככל האפשר, אלא מתאימה באופן קולקטיבי לכמה שיותר מסכים. מה הכוונה שלנו? אנו יודעים שרוב מסכי המחשב באיכות HD מציגים ברזולוציה של 1920X1080 – משמע, px1920 לרוחב. כל תמונה שתעלו לאתר שגדולה מ-px1920 ברוחבה, לא תראה טוב יותר. מעבר לכך, אם תעלו תמונה ברוחב של px2500, היא תוצג על המסך של הגולשים ברוחב של px1920 ותגדיל את זמן הטעינה, מכיוון והתמונה כבדה כמעט פי 1.5.

הבעיה נהיית מורכבת יותר כשאנו מתייחסים למכשירים ניידים. המכשירים הניידים הגדולים ביותר שנמצאים בשוק היום בשנת 2019, מגיעים עד px475 לרוחב – משמע, אם תעלו לאתר תמונה ברוחב של px2500 ותטענו אותה במכשיר הנייד, תעשו חשבון בעצמכם על מה אנחנו מדברים. בנוסף אסור לשכוח שטעינת האתר שלכם במכשירים ניידים מתבצעת לרוב באמצעות רשת אינטרנט סלולרית או באמצעות חיבור Wi-Fi, שבדרך כלל מספר נתוני הורדה נמוכים.

שרתי אחסון ושמירת מטמון (Cash)

כפי שציינו בפרק הקודם, כל גולש שנכנס אל האתר שלכם מבצע הורדת נתונים אל המכשיר שלו. הורדת הנתונים מתבצעת משרת האחסון שלכם. שם יושבים על הקבצים שמרכיבים את אתר האינטרנט. החל מקובצי הקוד ועד לטקסטים, התמונות וקובצי הוידאו. בעוד שבפרק הקודם דיברנו על חשיבות השמירה על קבצים בגודל מתאים, כאן נדבר על שרת האחסון עצמו ומהירות הורדת הנתונים ממנו.

 

השאלה הראשונה והחשובה ביותר היא, היכן שרת האחסון שלנו נמצא גיאוגרפית. ככל ששרת האחסון יהיה רחוק יותר ממכשיר הגולש, כך הורדת הנתונים תימשך זמן רב יותר. מטרתנו לאתר את המיקום הגיאוגרפי הממוצע של רוב הגולשים הפוטנציאלים באתר שלנו ולרכוש שירותי אחסון מחברה ששרתיה נמצאים קרוב. אנו לא מדברים על קרבה ברמת העיר, אלא ברמת המדינה. אם מרבית הפעילות שלכם נמצאת בישראל, שרתי האחסון צריכים להיות בהכרח בישראל. אמנם עלויות האחסון הנמוכות אצל חברות בינלאומיות מפתות מאוד, אך לא יהיה טעם באתר שנטען לאט.


כמו כן, ישנם אתרים בינלאומיים שהגולשים שלהם פזורים בכל רחבי הכדור. מה עושים אז? במקרה כזה ישנו שירות שמבצע "פעולת תיווך" בין השרת המרכזי שלנו לבין מכשירי הגולשים. שירות זה נקרא CDN (Content Delivery Network). למעשה, שירותי CDN "משכפלים" את האתר שלכם כל תקופת זמן, מאחסנים אותו על שרתים רבים הפזורים ברחבי העולם, ונתבים את הגולשים אל שרת ה-CDN הקרוב אליהם. כלומר, אם האתר שלכם מאוחסן בישראל, אתם משתמשים בשירותי CDN, ונכנס אל האתר שלכם גולש מספרד, שירות ה-CDN יאפשר לגולש הספרדי למשוך את הנתונים משרת ה-CDN הנמצא באירופה או אפילו בספרד. הגולש יוריד את הנתונים במהירות ולא ירגיש את המרחק הגדול שבינו לבין השרתים.

 

כמו כן, ישנו שירות נוסף שמשפר את מהירות הגלישה אצל לקוחות חוזרים. מדובר בשירות עוגיות או Cookies אשר נשמרים על הדפדפן. מרבית הדפדפנים מבצעים שמירת עוגיות באופן אוטומטי, אך בנוסף לכך, לנו יש אפשרות להגביר את הפעולה ולשלוח נתונים נוספים לשמירה אצל הדפדפן. אז מה כוונה? אחרי שלקוח נכנס אל האתר שלכם פעם אחת, אנו "שומרים" קבצים ונתונים על גבי הדפדפן שלו, כשבכניסה הבאה שלו הוא לא יצטרך להוריד את כלל הנתונים אלא את רק את החסרים/חדשים. שמירת נתונים באופן זה משפרת את מהירות הגלישה ומספקת מענה נוסף מבחינת חווית המשתמש כמו – שמירת המוצרים שהוספנו לסל הקניות (גם אם יצאנו וחזרנו אל האתר אחרי כמה ימים מאותו הדפדפן), שמירת פרטי המשתמש ואפילו סיסמאות.

The post שיפור מהירות הגלישה באתר appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>
https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/site-browsing-speed/feed/ 65
מה משפיע על המיקום שלי ב – Google ? https://sentrysite.co.il/he/guides/%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%91-google/ https://sentrysite.co.il/he/guides/%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%91-google/#comments Sun, 15 Sep 2019 06:37:44 +0000 https://sentrysite.co.il/?p=1671 מה משפיע על המיקום שלי ב-Google? עולם האינטרנט לפני שנענה על השאלה המרכזית של פרק זה, נסקור בקצרה את עולם מנועי החיפוש ודרך שיטת העבודה שלהם. כפי שאנחנו מכירים, רשת האינטרנט מלאה בתשובות לחלק גדול משאלותינו. ברשת האינטרנט ישנו מידע רב שנמצא באתרים השונים כשללא מנועי החיפוש לא הייתה לנו הגישה אליהם (אלמלא קיבלנו את […]

The post מה משפיע על המיקום שלי ב – Google ? appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>

מה משפיע על המיקום שלי ב-Google?

עולם האינטרנט

לפני שנענה על השאלה המרכזית של פרק זה, נסקור בקצרה את עולם מנועי החיפוש ודרך שיטת העבודה שלהם. כפי שאנחנו מכירים, רשת האינטרנט מלאה בתשובות לחלק גדול משאלותינו. ברשת האינטרנט ישנו מידע רב שנמצא באתרים השונים כשללא מנועי החיפוש לא הייתה לנו הגישה אליהם (אלמלא קיבלנו את הכתובת הישירה של אתר).

מנועי החיפוש ברשת האינטרנט

מכיוון והשימוש במנועי החיפוש הכרחי לאיתור המידע אותו אנו מחפשים, גם הלקוחות הפוטנציאלים שלנו מחפשים את השירותים ונותני השירות באמצעות מנועי חיפוש.  ישנם מספר רב של מנועי חיפוש קטנים, ורק כמה מנועי חיפוש גדולים, ביניהם Yahoo, Bing וכמובן Google, אליו ואל שיטת העבודה שלו נתייחס בפרק זה.

כשהלקוח הפוטנציאלי שלנו יחפש את שאלתו, באחד ממנועי החיפוש, זה יחזיר לו את התוצאות הרלוונטיות ביותר. תוצאות אלו, הם למעשה רשימת אתרי אינטרנט, שסווגו על ידי מנועי החיפוש "כמתאימים" או "מתעסקים באותו התחום".

עד לפני כמה שנים, מנועי החיפוש לא החזיקו בתוכן משל עצמם וכל עבודתם הייתה "לאנדקס" או "למפות" את האתרים לפי נושאים ותחומים ולהציג אותם בהתאם למילות החיפוש. היום, מנועים כמו Google הקימו מחלקות תוכן ייעודיות, אשר אוספות ומציגות בתוצאות החיפוש מידע נקודתי שנאסף על ידם, כגון, מזג אוויר, מועדי אירועים, תוצאות תחרויות ספורט, זמני טיסות, מידע אודות ידוענים וכו'.

שיטת הדירוג של מנועי החיפוש

מידת ההתאמה של האתר למילת החיפוש נקבעת על ידי מנוע החיפוש עצמו, שזה למעשה נותן דירוג לאתר לפי כמה קריטריונים: איכות קוד האתר ויעילותו, איכות תוכן האתר ותדירות עדכונו, זמני טעינת העמודים וחווית הגלישה, מידת ההתאמה לשימוש במכשירים ניידים, מבצע איסוף נתוני פעילות הגולשים ומנתח את שביעות רצונם בהתאם לפעילות, בודק את רמת האבטחה וההגנה על המשתמש בעת הגלישה, מאתר את המיקום הגיאוגרפי של אתרכם ושל הגולש, ובודק יחסים עם אתרים אחרים (הפניות פנימה והחוצה מאתרים שונים). כלל הנתונים האלה ישוקללו על ידי מנוע החיפוש, וימוצו לידי "דירוג" באמצעות בינה מלכותית. למעשה, בעת חיפוש מילת מפתח מסוימת על ידי המשתמש, יאתר מנועי החיפוש את כלל האתרים המתאימים ויציג אותם לפי סדר דירוגם.

דוגמה יפה להמחשת הבינה של מנועי החיפוש ואופן הדירוג הינה בעת חיפוש המילה "תפוח" באנגלית –  כמובן והכוונה ל-"Apple". כאשר נחפש את המילה "Apple" במנועי החיפוש לא נקבל תוצאות של מוכרי תפוחים או מטעים המציעים ביצוע קטיף של הפרי, אלא את האתר הרשמי של חברת הענק Apple וספקים אחרים המוכרים את מוצריה. למעשה מנוע החיפוש ידע להבין ולהבחין כי על אף הפירוש המילולי וההגיוני של המילה (תפוח), אין המשתמש מחפש תפוחים, אלא מכשירים ניידים או מוצרים נלווים אחרים של חברה Apple. הבינה המלכותית המתקדמת של מנועי החיפוש מייצרת את ההבדלה הטכנולוגית בין מקורות המידע של פעם כמו האנציקלופדיות והמילונים, למקור איתור מידע מתקדם ומשוכלל שיודע להתאים את התוצאות הנכונות ביותר עבורכם.

כמו במקרה שבדוגמה, מטרתכם העיקרית אחרי העלאת אתר האינטרנט לאוויר הינה "לגרום" למנועי החיפוש להכיר אתכם, ולדרג אתכם גבוה. כל זה יקרה על ידי עמידה מיטבית בכלל הקריטריונים המוצגים מעלה. כפי שאנחנו מבינים, למקומות הראשונים בתוצאות החיפוש ישנו שווי כספי רב. אתרים עם דירוג גבוהה יוצגו בראש רשימת תוצאות החיפוש, יגדילו את כמות הפניות אליהם ובהתאמה את כמות הלקוחות. השווי הכספי של המקומות הראשונים אינו תאורתי, אלא ממשי. זאת  מכיוון ומנועי החיפוש שמו על מילות המפתח "תג מחיר". הכוונה היא שבאפשרות בעל אתר לקנות את הופעתו באחד משלושת המקומות הראשונים בכסף (ללא קשר לדירוג האתר שניתן לו על ידי מנוע החיפוש). דרך הופעה זו נקראת קידום ממומן SEM, ראשי תיבות של Search Engine Marketing או בעברית שיווק במנועי חיפוש. ניתן לקרוא בהרחבה על אופן ביצוע הקידום הממומן במדריך "מה ההבדלים בין קידום אורגני לקידום ממומן?"

קידום האתר ושיפור הדירוג

קידום אורגני SEO – ראשי תיבות של Search Engine Optimization או בעברית – אופטימיזציה למנועי חיפוש. כפי שציינו מעלה, מתייחס לתוצאות החיפוש המוצגות אחרי תוצאות החיפוש הממומנות, כאשר סדר הופעת התוצאות נקבע בהתאם למידת ההתאמה למילות החיפוש ודירוג האתרים. התשובה לשאלה של הפרק הזה טמונה בצירוף שלושת האותיות SEO. מה שישפיע על קידום האתר שלכם מנועי החיפוש הינו עמידה מיטבית בכלל הקריטריונים שמוצגים מעלה. את הדבר אפשר לעשות בעזרת חברה או איש מקצוע מתחום הקידום האורגני או אפילו בעצמכם.

ישנן חברות רבות המציעות שירותי קידום אורגני על מנת לשפר את מיקום הופעת האתר שלכם במנוע החיפוש. חשוב לנו לציין כי אין חברה או אדם כלשהו שיכול להבטיח מיקום בתוצאות החיפוש. אפילו חברת Google בעצמה לא תציע לשפר את מיקומכם בתוצאות החיפוש האורגניות. זאת מכיוון והאתר שלכם אינו סירה בודדת ששטה בים הפתוח, אלא אחד מיני אתרים רבים המתחרים על אותו המקום. לחברות הקידום ישנה השפעה על שיפור הדירוג של אתרכם בלבד, ואין כלל השפעה על הדירוג הקיים של אתרים אחרים. לכן, במידה וקיים אתר וותיק עם דירוג גבוה בתחום העיסוק שלכם, תצטרך עבודה רבה ותקופה לא קצרה על מנת לעקוף אותו אם בכלל יקרה הדבר. לכן כל הבטחה בתחום הקידום האורגני הינה השערה בלבד המתבססת על ניסיון או חוסר הניסיון של חברת הקידום.

בנוסף חשוב לדעת שתגובת מנועי החיפוש לשינויים שעשיתם באתר אינה מידית, ותקבל התייחסות רק לאחר סריקה וניתוח השינויים על ידי מנוע החיפוש. על כן, בכל הקשור לקידום אורגני יש להיעזר בסבלנות רבה, ולדעת שאם ביצעתם את הפעולות הנכונות, תהיה לכך השפעה חיובית בעתיד.

כמו כן, נציין שישנה עבודה רבה שאתם כבעלי האתר יכולים לבצע בעצמכם, ללא צורך בחברה או איש מקצוע מתחום ה-SEO. אנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך "מה לעשות בכוחות עצמי לשיפור מיקום ב-Google?" ולהתחיל במלאכת הקידום.

The post מה משפיע על המיקום שלי ב – Google ? appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>
https://sentrysite.co.il/he/guides/%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%91-google/feed/ 22
איך לבחור שרת אחסון ושטח אחסון לאתר האינטרנט שלי WordPress https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/wordpress-storage-server/ https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/wordpress-storage-server/#comments Sun, 21 Jul 2019 07:50:07 +0000 https://sentrysite.co.il/?p=1582 שטח אחסון ותעבורה חודשית אז מה הם שירותי אחסון אתר אינטרנט ולמה אני צריך כאלה? אחרי שבניתם או בנו עבורכם אתר אינטרנט חדש, אנו רוצים לאפשר לגולשים ובעיקר ללקוחות הפוטנציאלים שלנו לגשת אליו. לאתר האינטרנט שלכם ישנם מס' רב של תיקיות וקבצים (קובצי קוד, תמונות ומסדי נתונים) אותם צריך לאחסן.ברמת העיקרון ובאופן תאורתי, ניתן לאחסן […]

The post איך לבחור שרת אחסון ושטח אחסון לאתר האינטרנט שלי WordPress appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>

שטח אחסון ותעבורה חודשית

אז מה הם שירותי אחסון אתר אינטרנט ולמה אני צריך כאלה?

אחרי שבניתם או בנו עבורכם אתר אינטרנט חדש, אנו רוצים לאפשר לגולשים ובעיקר ללקוחות הפוטנציאלים שלנו לגשת אליו. לאתר האינטרנט שלכם ישנם מס' רב של תיקיות וקבצים (קובצי קוד, תמונות ומסדי נתונים) אותם צריך לאחסן.
ברמת העיקרון ובאופן תאורתי, ניתן לאחסן את כלל הקבצים על המחשב שלכם, אך במקרה כזה, אף אחד לא יוכל לגשת לקבצים מלבדכם ובוודאי שהאתר שלכם לא יופיע בתוצאות החיפוש במנועי החיפוש. לכן, אנו מאחסנים את הקבצים בשרת אחסון ייעודי על בסיס "שירותי ענן". המשמעות היא, שבעזרת הזנת כתובת ייעודית, שם מתחם ("דומיין"), כל גולש יוכל לשרת האחסון שלכם – לקבצים – לאתר שלכם.

מה צריך לדעת בעת בחירת חברת אחסון עבור אתר האינטרנט שלי?

בחירת חברת האחסון הינה שלב משמעותי ביותר בתהליך הקמת אתר חדש לעסק. גם אם בניתם אתר מתקדם, מעוצב ועם חווית משתמש קולעת, עם בחירת שירותי אחסון שאינם מתאימים, יכולה כל העבודה לרדת לטמיון. הפחד הגדול בבחירת שירותי אחסון שאינם מתאימים היא איטיות גדולה בטעינת העמודים, תקלות מתפרצות עקב עומסים ואף נפילת האתר. הפחדים האלו עלולים להפוך לסיוטים ממשיים כשלא התייחסנו לאחד מהדברים הבאים:

נפח אחסון
נפח אחסון אתר האינטרנט שלכם צריך להתאים לגודלי הקבצים שמאוחסנים בו וכמובן עם מקום מספק להעלאת תוכן חדש. יש לזכור שאם לא מדובר באתר אינטרנט תדמיתי, אלא אתר דינמי שמרבה לעדכן תוכן ותמונות, גודל האתר אינו סופי ויגדל עם הפעילות.
במקרה הזה, יש לסמוך על חברת האחסון שתתריע לנו טרם הגעתנו לנפח האחסון המקסימאלי ותציע לנו לשדרג את נפח האחסון.
טיפ – באפשרותכם כמנהלי אתר, והגורם שמעלה את התוכן החדש, לצמצם בנפח האחסון על ידי העלאת תמונות בגדלים מתאימים – תמונות שמיועדות לתצוגת מחשב, לא צריכות להיות גדולות מ-px1920 לרוחב, כמו כן, תמונות שמיועדות לתצוגת הנייד, לא צריכות להיות גדולות מ-px500 לרוחב. ברוב מסכי המחשב, תמונה הגדולה מ-px1920 לא תקבל משמעות ותוצג ברזולוציה המקסימאלית של המסך. כמובן הטיפ מתייחסת לממוצע הגולשים הנוכחי לשנת 2019, בו מרבית הגולשים אינם משתמשים במסכי 4k ואין באפשרותם להציג על המסך תמונה הגדולה מ-px1920 לרוחב.

תעבורה חודשית
נתון זה הינו בעל חשיבות גבוהה ומתייחס לכמות הנתונים שניתן להוריד מהשרת במהלך חודש אחד. למעשה, בכל פעם שנכנס גולש לאתר האינטרנט שלכם, זה מוריד קבצים אליו למחשב/מכשיר. לדוגמה – תמונת הלוגו שלכם, מאוחסנת על השרת, ותוצג אל הגולש במכשיר הנייד שלו עם טעינת האתר. תמונה זו יורדת מהשרת אליו למכשיר (כמובן שאינה נשמרת, אלא יורדת מהשרת לתצוגה בלבד). משאב הורדת הנתונים אלה מחושב ב-GB, וכמות הנתונים שיורדים מהשרת במהלך החודש נקראת "תעבורה חודשית". אז אין אנחנו יודעים כמה GB של תעבורה חודשית אנו צריכים? לצערנו, אין דרך מדויקת לאמוד זאת מראש. זאת בגלל שהנתון אינו מתייחס למס' הגולשים שנכנסו לאתר, אלא למס' פעולות ההורדה שבוצעו בו (כשלמעשה גם 100 גולשים יכולים לייצר תעבורה גבוהה מעצם גלישה מרובה והורדת נתונים רבים). עם זאת אנו יכולים להסתכל על נתוני אתרים דומים ולקבל את עצתו של גורם מקצועי בתחום. גם אחרי קבלת ההחלטה על נפח התעבורה החודשית הרצויה ורכישת חבילה מתאימה, תהיה לנו האפשרות לשדרג או לשנמך את החבילה בהתאם לנתוני תעבורה בזמן אמת.

מיקום שרת האחסון
ישנה משמעות רבה למיקום הפיסי (גיאוגרפי) של שרת האחסון בו נאחסן את הקבצים שלנו. כפי שהסברנו בסעיף הקודם המתייחס לתעבודה החודשית, הגולש מוריד תוכן למחשב/מכשיר שלו במהלך הגלישה. במידה ושרת האחסון "רחוק" ממנו באופן יחסי, הורדת הנתונים תימשך זמן רב יותר ולמעשה תגדיל את זמן הטעינה. לדוגמה – אם אנו מקימים אתר מסחר למכירת מוצרים אונליין, כשהמוצרים מופנים לקהל ישראלי, אחסון על שרתים בארה"ב או סין יהיו פחות מתאימים משרתים הממוקמים באירופה וכמובן בישראל. אנו צריכים לבחור את מיקום השרתים שלנו לפי מיקום הגולשים הפוטנציאלים שלנו בלבד, ולא לפי מיקום העסק, מיקום חברת הפיתוח שבנתה לנו את האתר או כל נתון אחר.
עם זאת, אנו יודעים שישנם אתרים רבים הפונים לגולשים באזורים גיאוגרפיים רחוקים זה מזה. אז למעט פתרונות של הפרדת אתרים ויצירת אתרים מקבילים, ישנו שירות ייעודי הנקרא – CDN, שמטרתו לגשר על הפער או המרחק בין השרת לגולש. למעשה, שירותי ה-CDN מאפשרים לחברת האחסון לאחסן את נתוני האתר שלכם "בנקודות נוספות" הפזורות ברחבי העולם. הנקודות הינן שרתים נוספים שמושכים נתונים משרת האם אחת לתקופה. לדוגמה – אם השרת שלנו ממוקם בלונדון (כי שם נמצאים מרבית הגולשים הפוטנציאלים שלנו), ואנו משתמשים בשירותי CDN טובים עם נקודה בישראל, הגולש הישראלי יוכל למשוך נתונים מהנקודה שבישראל ויקבל הרגשה של שרת מקומי.

אפליקציות, גיבויים ושירותים נוספים
מלבד הנתונים הבסיסיים שפירטנו עליהם מעלה, ישנם שירותים נוספים וחשובים לא פחות, שישפיעו על יכולות השרת שלכם, אפשרויות התמיכה של מפתח האתר שלכם והכי חשוב – להחזיר את האתר למצבו הקודם בעת תקלה. בסעיף זה נתייחס לכמה נתונים מקצועיים שלא בטוח יהיו מובנים לאנשים שלא מהתחום. אל תבהלו! אתם יכולים להמשיך לסעיף הבא.
אחד הדברים החשובים לצוות פיתוח הינו ממשק משתמש נוח לשרת האחסון ולקבצים. ישנן חברות אחסון רבות שאינן מציעות שירותי c-Panel או ממשק משתמש כלל. חשוב לבחור חברה שמציעה גישה נוחה לקבצים ולא מאלצת אותנו לעבוד ישירות מול השרת.
כמו כן, ישנם שירותי נוספים בתחום האבטחה ושיפור המהירות שיש לבדוק האם מוצעים. ישנם עסקים רבים שמציגים נתונים רגישים, או מהווים יעד לפריצות מעצם היותם מתעסקים בתחום מסוים. חשוב לבדוק שלחברת האחסון ישנן פתרונות למקרים אלו ותוספים שניתן להתקין על השרת/אתר בעת הצורך. כמובן ששירותים אלו עשויים להיות בתשלום נוסף.

גיבויים
מטבע האדם, גם המקצועי ביותר, מבצע לפעמים טעויות. אם העלינו כמות תוכן גדולה באופן אוטומטי שקשה לנו למחוק, מחקנו לצמיתות תוכן חשוב בשוגג או כל פעולה שהיינו מעוניינים לעשות אחריה Ctrl-Z – ניתן יהיה לעשות זאת אם קיים גיבוי לאתר שלכם. שירותי גיבוי הם קריטים לא רק בעת ביצוע טעויות, אלא גם אם נעשה פעולות בזדון באתרכם או כל סיבה אחרת. כמו כן, אנו יודעים שאתרי WordPress, הערכה והתוספים מוציאים עדכונים אחת לתקופה ומתעדכנים בהתאמה האחד לשני. לפעמים תוסף שעודכן לגרסה לא מתאימה או לחילופין עדכון WordPress שאינו מתאים לתוספים חשובים שפועלים באתר שלנו, עשויים "להפיל" לנו את האתר. לכן חשוב שתהיה בידנו האפשרות לבצע שחזור וכמובן שיהיו כמה שיותר גיבויים עדכניים לשחזור הרלוונטי ביותר. הגיבוי המומלץ ביותר הינו גיבוי אחד כל 24 שעות. את הגיבויים יש לשמור לטווח זמן סביר, המומלץ הינו 30 יום. כמובן שיש לקחת בחשבון שגיבויים אלו מאוחסנים על גבי השרת שלנו, ולכן יש להיערך בהתאם מבחינת נפח האחסון.

אז איך אתם מסכמים לי את הדברים ומה עלי לעשות עכשיו?

אנחנו יודעים שלא כולם יכולים או מעוניינים להיכנס לעומק הנתונים ולבחור את חברת האחסון בעצמם. לכן היינו ממליצים להשאיר את הבחירה לאלו שזה מקצועם.

אנו בסנטריסייט מספקים שירותי אחסון לכלל לקוחותינו, שכמובן מותאמים לצורכי הלקוח וכוללים את כלל התוספים הנדרשים כגון שירותי CDN, גיבוי יומי אחד ל-24 שעות וכו'.

עם זאת, אנו יודעים שלא כולם לקוחותינו ועדיין מעוניינים בהמלצה. חברת uPress נמנת בין החברות המובילות במתן שירותי אחסון בארץ ובעולם ואנו היינו נותנים את ההמלצה החמה באחסון האתר שלכם שם. לחצו על הקישור למעבר לחבילות האחסון של חברת uPress.

The post איך לבחור שרת אחסון ושטח אחסון לאתר האינטרנט שלי WordPress appeared first on SentrySite | סנטריסייט | בניית חנויות מסחר אלקטרוני אתרי תדמית וקטלוג.

]]>
https://sentrysite.co.il/he/guides/storage-and-domain/wordpress-storage-server/feed/ 18